Heb je hulp nodig?

Instanties zoals JIP en schoolmaatschappelijk werk

JIP Den Haag

Het JIP staat voor Jongeren Informatie Punt. Jongeren tussen de 12 en 25 jaar kunnen hier gratis en anoniem terecht voor informatie, advies en ondersteuning.

Het JIP kan eventueel doorverwijzen naar andere instellingen als blijkt dat je meer hulp nodig hebt.  Het JIP is een wegwijzer voor je als je even niet weet waar je terecht kunt met jouw vraag en/of probleem.
jip_denhaag-logo-120
Je kunt langskomen, bellen, mailen of WhatsAppen.

JIP Den Haag

Jit Den Haag

  • JIT Noord | Hobbemastraat 67 | 070-3028005
  • JIT Zuid | Soesterbergstraat 127 | 070-3364710

JIT Den Haag

Het JIT (Jongeren Interventie Team) begeleidt jongeren van 12 tot en met 23 jaar die problemen hebben met verschillende onderwerpen, zoals geld en schulden.

Heb je problemen? Wacht niet tot het van kwaad tot erger wordt. Doe er wat aan en maak een afspraak met het JIT.

logo-jit-120

Jeugdformaat

Jeugdformaat biedt hulp bij het opgroeien en opvoeden aan jongeren en hun ouders. Zij bieden hulp daar waar het nodig is: thuis, bij de sportclub, of op school.

Op alle scholen kunnen jongeren terecht bij een schoolmaatschappelijk werker.  Hulp nodig met geld of heb je schulden? Dan kan je dus ook op je eigen school terecht!

Je kunt je verhaal vertellen of vragen stellen bij een vertrouwenspersoon.

logo-jeugdformaat120

Jeugdformaat

Leergeld Den Haag

Zonder fiets moet je betalen voor de tram of bus, zonder computer kun je geen huiswerk maken en zonder tenue kan je niet meedoen op de sportclub. In steeds meer gezinnen wordt het onmogelijk om kinderen mee te laten doen met sport of muziekles. Kosten die school met zich meebrengt, zoals een computer of een fiets om er heen te gaan, zijn voor veel ouders niet op te brengen. Daarom geeft Stichting Leergeld Den Haag wanneer nodig een computer, fiets, sportkleding of bijvoorbeeld een muziekinstrument.

Bij stichting Leergeld Den Haag kan je langs gaan als uit een gezin met een laag inkomen komt met een ooievaarspas.

Kijk op de website van de gemeente om er één aan te vragen: www.denhaag.nl.

Leergeld Den Haag

Cursus ‘Wéét wat je besteedt’

  • www.denhaag.nl
  • Tel: 14070
  • Stadhuis: Spui 70, of ga naar een stadsdeelkantoor

Cursus ‘Wéét wat je besteedt’

Voor volwassenen is er de cursus ‘Weet wat je besteedt’ om je financiële situatie inzichtelijk te maken. Ook leer je bijvoorbeeld hoe je kunt sparen, besparen en budgetteren. Check deze cursus uit: cursus ‘Weet wat je besteedt’.

Heb je schulden of betalingsachterstanden waar je zelf niet meer uit komt? Dan kan je bij de gemeente terecht. Maar laat het niet zo ver komen en doe de cursus ‘Weet wat je besteedt’. In deze cursus leer je beter met je geld om te gaan.

gemeente-den-haag120

Zelf je schulden regelen

Op de website zelf je schulden regelen kun je kijken hoe je het beste aan de slag kan gaan om uit de schulden te komen. Het kan fijn zijn om hier samen naar te kijken met een andere volwassene.

Nibud

Informatie over jongeren en schulden en hoe deze aan te pakken:
www.nibud.nl